MY WASTE IS VALUABLE - ATIĞIM DEĞERLİ - eTwinning Projesi

MY WASTE IS VALUABLE - ATIĞIM DEĞERLİ - eTwinning Projesi

04.03.2024 49

‘’ Doğamız geleceğimiz için çok önemlidir. Bu yüzden doğaya atık bırakmamak çok önemli. Atıklar değerlendirilebilir. Onlardan pek çok şey üretilebilir.’’ mottosu ile yola çıkan Atığım Değerli eTwinning  projesinde okulumuz etkinliklerine başladı.

7. Sınıf Environment ünitesi ile bağlantılı olan My Waste Is Valuable ( Atığım Değerli) projesinde Türkiye, Romanya ve Yunanistan’dan 15 okul, 15 öğretmen yer almaktadır. Proje kapsamında öğrencilerin çevre kirliliğine karşı duyarlı olmaları, atıkların geri dönüşümü konusunda bilinçlenmeleri, işbirliği içerisinde çalışmaları, farklı kültürler ile etkileşim içerisinde olmaları ve Web 2.0 araçları kullanmaları amaçlanmaktadır.

Kuruculuğunu Türkiye’nin yapmış olduğu Atığım Değerli eTwinning projesine okulumuz İngilizce Öğretmeni Sezen Doğan rehberliğinde Romanya ve Yunanistan daki ortaklar ile işbirliği içinde 7. Sınıf öğrencilerimizle katılmıştır. Proje 2024 şubat-mayıs ayları arasında faaliyetlerini yürütecektir.

 

MY WASTE IS VALUABLE / ATIĞIM DEĞERLİ TANIŞMA TOPLANTILARI

Vali Aydın Arslan Ortaokulu, Romanya SCOALA GIMNAZIALA NR.6 "NICOLAE TITULESCU", CONSTANTA Okulu ve Yunanistan 2o Nipiagogio Filiaton Okulu  ortaklığında yürütülen  “My Waste Is Valuable ” (Atığım Değerli ) uluslararası eTwinning projesi tanışma toplantısı, proje ortaklarının katılımı ile 10.02.2024 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleştirilmiştir.

MY WASTE IS VALUABLE / ATIĞIM DEĞERLİ eTwinning projesi kapsamında 10 şubat 2024 tarihinde proje ortakları olan  Türkiye –Romanya ve Yunanistan ‘ın katılımı ile ilk tanışma toplantıları gerçekleşti. Çevrimiçi toplantıda Türkiye’den 10 Romanya ‘dan 3 ve Yunanistan’dan 2 okul hazır bulunmuştur. Toplantı da proje kapsamında yapılacak aktiviteler planlanırken diğer taraftan farklı ülkelerden farklı kültürlerden kişilerle tanışma fırsatı bulunmuştur.

 

İlk çevrimiçi bu toplantını ardından öğrencilerimiz de 15 Şubat 2024 tarihinde projeye katılan diğer ülkelerdeki arkadaşları ile çevrimiçi olarak bir araya gelme fırsatı bulmuşlardır. Romanya-Yunanistan ve Türkiye’den diğer proje ortakları ile tanışarak proje hakkındaki fikirlerini paylaşmışlardır.

04-03-202404-03-202404-03-202404-03-202404-03-2024